Haşhaşlı Revani Tarifi
Haşhaşlı Revani tarifi: Haşhaşlı Revani için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Revani nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet büyük boy
Haşhaşlı Revani yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Revani için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı mavi haşhaş tohumu
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
- 3,5 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
Haşhaşlı Revani tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri mikser ile krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Diğer malzemeleri de sırası ile ekleyerek karıştırın.
- Yağlanmış tepsiye dökün ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.
- Şerbeti için su ve şekeri karıştırın ve 5 dakika kaynatın. Şerbet ılıkken soğuyan keke dökün.
- Bir poşet krem şantiyi 1 çay bardağı süt ile çırpın ve kekin üzerine sıkın. Afiyet olsun.
Haşhaşlı Revani tarifinin püf noktası nedir?
Yumurta ve şekeri mikser ile krema kıvamına gelene kadar çırpmayı unutmayın!