Haşhaşlı Revani Tarifi
Haşhaşlı Revani tarifi: Haşhaşlı Revani için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Revani nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 dilim
Haşhaşlı Revani yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 4 adet  yumurta
 - 1 su bardağı  şeker
 - 1 su bardağı  yoğurt
 - 1 su bardağı  sıvı yağ
 - 1 su bardağı  irmik
 - 1 su bardağı  haşhaş
 - 1 su bardağı  un
 - 1 paket  kabartma tozu
 - 1 paket  vanilya
 
Şerbeti için:
- 3 su bardağı  şeker
 - 3,5 su bardağı  su
 - 2-3 damla  limon
 
Üzeri için:
- 1 çay bardağı  süt
 - 1 paket  krem şanti
 
Süslemek için:
- 1 çay kaşığı  haşhaş
 - 15 dilim  kivi
 
Haşhaşlı Revani tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce şerbeti hazırlayın. Bunun için şeker ve suyu uygun bir tencereye alın bir taşım kaynayınca limon sıkıp kısık ateşte 15 dakika pişirin.
 - Ocaktan alın soğumaya bırakın. Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sıvı yağ ve yoğurt ekleyip çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilya eleyerek ekleyip çırpın.
 - Son olarak haşhaş ve irmik ekleyip spatula ile karıştırın. Yağlanmış dikdörtgen borcama döküp yayın. 180 derece fırında 30 dakika kızarana kadar pişirin.
 - Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti sıcak tatlıya döküp çekmesini bekleyin. Süte krem şanti ekleyip mikser ile çırpın. Krema sıkma torbasına koyun. Tatlıyı dilimleyin ve üzerini süsleyin.
 
Haşhaşlı Revani tarifinin püf noktası nedir?
Kekin malzemeleri oda sıcaklığında olmalı. Şerbetin pişme süresine dikkat edin. Tatlı sıcak, şerbeti soğuk olmalı.