Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Haşhaşlı Revani Tarifi

Haşhaşlı Revani

Haşhaşlı Revani Tarifi

Haşhaşlı Revani tarifi: Haşhaşlı Revani için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Revani nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Haşhaşlı Revani yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Keki için:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı haşhaş
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 2-3 damla limon

Üzeri için:

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket krem şanti

Süslemek için:

  • 1 çay kaşığı haşhaş
  • 15 dilim kivi

Haşhaşlı Revani tarifi nasıl yapılır?

  • İlk önce şerbeti hazırlayın. Bunun için şeker ve suyu uygun bir tencereye alın bir taşım kaynayınca limon sıkıp kısık ateşte 15 dakika pişirin.
  • Ocaktan alın soğumaya bırakın. Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sıvı yağ ve yoğurt ekleyip çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilya eleyerek ekleyip çırpın.
  • Son olarak haşhaş ve irmik ekleyip spatula ile karıştırın. Yağlanmış dikdörtgen borcama döküp yayın. 180 derece fırında 30 dakika kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti sıcak tatlıya döküp çekmesini bekleyin. Süte krem şanti ekleyip mikser ile çırpın. Krema sıkma torbasına koyun. Tatlıyı dilimleyin ve üzerini süsleyin.

Haşhaşlı Revani tarifinin püf noktası nedir?

Kekin malzemeleri oda sıcaklığında olmalı. Şerbetin pişme süresine dikkat edin. Tatlı sıcak, şerbeti soğuk olmalı.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025