Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Haşhaşlı Revani Tarifi

Haşhaşlı Revani

Haşhaşlı Revani Tarifi

Haşhaşlı Revani tarifi: Haşhaşlı Revani için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Revani nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Haşhaşlı Revani yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kek için:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1/2 çay bardağı mavi haşhaş tohumu
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

Üzeri için:

  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 çay bardağı soğuk süt

Haşhaşlı Revani tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak şerbeti için uygun bir tencereye su ve şekeri alalım. Kaynamaya başladığında ocaktan alalım ve bir kenarda soğumaya bırakalım.
  • Keki için uygun bir çırpma kabına yumurta ve şekeri alalım. Güzelce köpürüp beyazlaşana kadar mikser ile çırpalım.
  • Ardından sıvı yağı, sütü katalım çırpalım.
  • Devamında irmiği kalan tüm kuru malzemeleri de ekleyerek çırpalım.
  • Orta boy fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayıp hamuru boşaltalım. 170 derece alt üst ayar fırına gönderelim.
  • Kasik bir kek gibi üzeri kızarıp piştiğinde fırından alalım ve aldığımız gibi soğuk şerbeti üzerine dökelim.
  • Üzeri için toz krem şanti ile sütü güzelce çırpalım. Revani tamamen soğuduğunda tatlının üzerine yayalım.
  • Birkaç saat dolapta beklettikten sonra afiyetle yenilebilir. Afiyet olsun.

Haşhaşlı Revani tarifinin püf noktası nedir?

1 gece muhakkak dolapta dinlendirmenizi öneririm.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025