Haşhaşlı Revani Tarifi
Haşhaşlı Revani tarifi: Haşhaşlı Revani için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Revani nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Haşhaşlı Revani yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1/2 çay bardağı mavi haşhaş tohumu
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
Şerbeti için:
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
Üzeri için:
- 1 paket toz krem şanti
- 1 çay bardağı soğuk süt
Haşhaşlı Revani tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak şerbeti için uygun bir tencereye su ve şekeri alalım. Kaynamaya başladığında ocaktan alalım ve bir kenarda soğumaya bırakalım.
- Keki için uygun bir çırpma kabına yumurta ve şekeri alalım. Güzelce köpürüp beyazlaşana kadar mikser ile çırpalım.
- Ardından sıvı yağı, sütü katalım çırpalım.
- Devamında irmiği kalan tüm kuru malzemeleri de ekleyerek çırpalım.
- Orta boy fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayıp hamuru boşaltalım. 170 derece alt üst ayar fırına gönderelim.
- Kasik bir kek gibi üzeri kızarıp piştiğinde fırından alalım ve aldığımız gibi soğuk şerbeti üzerine dökelim.
- Üzeri için toz krem şanti ile sütü güzelce çırpalım. Revani tamamen soğuduğunda tatlının üzerine yayalım.
- Birkaç saat dolapta beklettikten sonra afiyetle yenilebilir. Afiyet olsun.
Haşhaşlı Revani tarifinin püf noktası nedir?
1 gece muhakkak dolapta dinlendirmenizi öneririm.