Haşhaşlı Revani Tarifi
Haşhaşlı Revani tarifi: Haşhaşlı Revani için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Revani nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Haşhaşlı Revani yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4 silme yemek kaşığı haşhaş
Haşhaşlı Revani tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak şerbet hazırlanır. Şerbet için tencereye şeker ve su alınarak kaynatılır.
- Kaynadıktan sonra yarım limonun suyu eklenir, 1-2 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır.
- Kek için öncelikle şeker ve yumurta iyice çırpılır.
- Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik eklenerek iyice karıştırılır.
- Son olarak un, haşhaş, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek iyice çırpılır.
- Yağlanan fırın kabına kek hamuru dökülür.
- 170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirilir.
- İlk sıcaklığı çıkan kek dilimlenir ve sıcak keke soğuk şerbet dökülür. Afiyet olsun.
Haşhaşlı Revani tarifinin püf noktası nedir?
Şerbeti iyice çekebilmesi için kürdanla keke delikler açın.
Haşhaşlı Revani tarifi için servis önerisi
Hindistan cevizi, krem şanti, çikolata sosu vb.şeylerle servis edebilirsiniz.