Haşhaşlı Portakallı Kek Tarifi
Haşhaşlı Portakallı Kek tarifi: Haşhaşlı Portakallı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Portakallı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Haşhaşlı Portakallı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı portakal suyu (taze sıkılmış)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 5 yemek kaşığı haşhaş
Haşhaşlı Portakallı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları bir kabın içerisine kırın ve üzerine toz şeker ilave edin. Köpük köpük bir kıvamı olana kadar mikserin orta ayarında güzelce çırpın.
- Ardından sıvı yağ, portakal suyu, haşhaş ve yoğurdu ekleyerek güzelce çırpın.
- Elde ettiğiniz bu karışıma unu eleyerek ilave edin. Unu kontrollü bir şekilde ilave edin çok ya da az gelmesini önlemiş olursunuz.
- Ardından spatula yardımıyla içinde un topakları kalmadan güzelce karıştırın.
- Portakal kabuğu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek güzelce karıştırın.
- Yağlanmış unlanmış yuvarlak kek kalıbına kek harcını aktarın. 165 derecede önceden ısıtılmış fırında ağır ağır yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirin.
- Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.
Haşhaşlı Portakallı Kek tarifinin püf noktası nedir?
165 derecede ağır ağır pişerek daha nefis ve tok kıvamlı bir kek elde edebilirsiniz.