Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Haşhaşlı Portakallı Kek Tarifi

Haşhaşlı Portakallı Kek

Haşhaşlı Portakallı Kek Tarifi

Haşhaşlı Portakallı Kek tarifi: Haşhaşlı Portakallı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Portakallı Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Haşhaşlı Portakallı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı portakal suyu (taze sıkılmış)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 5 yemek kaşığı haşhaş

Haşhaşlı Portakallı Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtaları bir kabın içerisine kırın ve üzerine toz şeker ilave edin. Köpük köpük bir kıvamı olana kadar mikserin orta ayarında güzelce çırpın.
  • Ardından sıvı yağ, portakal suyu, haşhaş ve yoğurdu ekleyerek güzelce çırpın.
  • Elde ettiğiniz bu karışıma unu eleyerek ilave edin. Unu kontrollü bir şekilde ilave edin çok ya da az gelmesini önlemiş olursunuz.
  • Ardından spatula yardımıyla içinde un topakları kalmadan güzelce karıştırın.
  • Portakal kabuğu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek güzelce karıştırın.
  • Yağlanmış unlanmış yuvarlak kek kalıbına kek harcını aktarın. 165 derecede önceden ısıtılmış fırında ağır ağır yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirin.
  • Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.

Haşhaşlı Portakallı Kek tarifinin püf noktası nedir?

165 derecede ağır ağır pişerek daha nefis ve tok kıvamlı bir kek elde edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025