Haşhaşlı Portakallı Kek Tarifi
Haşhaşlı Portakallı Kek tarifi: Haşhaşlı Portakallı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Portakallı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 dilim
Haşhaşlı Portakallı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 1/2 su bardağı süt
- 2 adet portakal kabuğu rendesi
- 3 yemek kaşığı haşhaş
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
Haşhaşlı Portakallı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım. Portakal suyunu, rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyelim. Yağı, sütü, haşhaşı ve vanilini de katalım. Kabartma tozunu ve unu azar azar ekleyip karıştıralım.
- Tereyağıyla veya margarinle yağlanmış kek kalıbına harcı boşaltalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis edelim.
Haşhaşlı Portakallı Kek tarifinin püf noktası nedir?
Portakal kabuğunu rendenin ince tarafıyla rendeleyelim.