Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Haşhaşlı Poğaça Tarifi

Haşhaşlı Poğaça

Haşhaşlı Poğaça Tarifi

Haşhaşlı Poğaça tarifi: Haşhaşlı Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Haşhaşlı Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı tuz

Haşhaşlı Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Bir su bardağı ılık su içerisine şeker ve maya karıştırarak 10 dakika kabarması beklenir.
  • Bunu derin bir kasenin içerisinde yapıyoruz. Kabaran mayalı suyu karıştırma kabına alıyoruz.
  • Süt, yağ ve yumurta ilave edilerek karıştırılır.
  • Un ve tuz yavaş yavaş ilave edilir. Hamur ele yapılmayacak kıvamda olacak.
  • Sert bir kıvamda olduğunda poğaçanız lezzetli olmayacaktır. Ben göz kararı yapıyorum. 4 - 5 su bardağı un yeterli oluyor.
  • İyice karıştırılan hamuru 40 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Kabaran hamurumuzdan minik minik parçalar kopartarak içerisine kaşar peyniri veya arzu ettiğiniz iç malzemeler koyarak şekil verebilirsiniz.
  • 170 derece fırında 35- 40 dakika pişirme süresi yeterli oluyor. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025