Haşhaşlı Poğaça Tarifi
Haşhaşlı Poğaça tarifi: Haşhaşlı Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
50 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Haşhaşlı Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı tuz
Haşhaşlı Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Bir su bardağı ılık su içerisine şeker ve maya karıştırarak 10 dakika kabarması beklenir.
- Bunu derin bir kasenin içerisinde yapıyoruz. Kabaran mayalı suyu karıştırma kabına alıyoruz.
- Süt, yağ ve yumurta ilave edilerek karıştırılır.
- Un ve tuz yavaş yavaş ilave edilir. Hamur ele yapılmayacak kıvamda olacak.
- Sert bir kıvamda olduğunda poğaçanız lezzetli olmayacaktır. Ben göz kararı yapıyorum. 4 - 5 su bardağı un yeterli oluyor.
- İyice karıştırılan hamuru 40 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
- Kabaran hamurumuzdan minik minik parçalar kopartarak içerisine kaşar peyniri veya arzu ettiğiniz iç malzemeler koyarak şekil verebilirsiniz.
- 170 derece fırında 35- 40 dakika pişirme süresi yeterli oluyor. Afiyet olsun.