Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Haşhaşlı Pofuduk Çörek Tarifi

Haşhaşlı Pofuduk Çörek

Haşhaşlı Pofuduk Çörek Tarifi

Haşhaşlı Pofuduk Çörek tarifi: Haşhaşlı Pofuduk Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Pofuduk Çörek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Haşhaşlı Pofuduk Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamur için:

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 su bardağı un

Harç için:

  • 3 yemek kaşığı haşhaş
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tahin

Haşhaşlı Pofuduk Çörek tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir kabın içinde süt, su ve maya karıştırılır. Sonra un hariç diğerleri ilave edilir. En son bardak bardak un ilave edilir.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Eğer hamur yapışıyorsa azar azar un koyabilirsiniz. Kıvam tamamsa üstü örtülerek yaklaşık 1 saat mayalandırılır.
  • Mayalanan hamuru kabın içinden alıp havasını alın, küçük dokunuşla tekrar yuvarlak bir şekle dönüştürün. Hamuru 6 eş parçaya bölün. Merdane yardımı ile 22 cm kadar büyütün.
  • Diğer tarafta haşhaşlı harç için bütün malzemeleri karıştırın. Açtığınız hamurun her yerine gelecek şekilde kaşık yardımı ile sürün.
  • Bu şekilde 3 hamuru açıp, üst üste koyup 2 kere haşhaş sürün. En son katına sürmeyin. Üst üste koyduğunuz hamuru yine merdane yardımı açın.
  • Sonra bir bıçak yardımı ile 2 parmak kalınlığında kesin. Kestiğiniz şeritleri rulo yapar gibi sarıp ucunu hamurun altına sıkıştırıp tepsiye dizin.
  • Rulo yaptıktan sonra elinizle altına bastırarak çevire çevire ortadaki katmanı kabartın. Bütün hamura aynı işlemi yapıp tepsinin üstünü kapatarak 20 dakika tepsi mayasının gelmesini bekleyin.
  • Eğer iç harçtan artarsa üstüne ve yanına fırça ile sürebilirsiniz. Önceden ısınmış 180 derecede kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Haşhaşlı Pofuduk Çörek tarifinin püf noktası nedir?

Hamuru ince açmak sizi korkutmasın, kabaracaktır. Rulo yaparken ortasının gül gibi olmasını istiyorsanız, rulo yaptıktan sonra uç kısmını rulonun altına sıkıştırın. İki elinizle avcunuzun içinde döndürerek alta baskı uygulayın, ortasını yüksektin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025