Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Haşhaşlı Patatesli Çörek Tarifi

Haşhaşlı Patatesli Çörek

Haşhaşlı Patatesli Çörek Tarifi

Haşhaşlı Patatesli Çörek tarifi: Haşhaşlı Patatesli Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Patatesli Çörek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Haşhaşlı Patatesli Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3-4 su bardağı un (aldığı kadar)
  • 1/2 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 adet haşlanmış patates

İçi için:

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 100 gram haşhaş
  • 1 kase ceviz içi

Haşhaşlı Patatesli Çörek tarifi nasıl yapılır?

  • Hamur yoğurulup mayalandıktan sonra iki ye bölüyoruz.
  • Bir parçayı alıp onları da altışar parçaya bölüyoruz .
  • 6 adet hamuru tabak büyüklüğünde açıyoruz.
  • Arasına ezilmiş ve kavrulmuş haşhaşı yağla çoğaltıp karıştırarak sürüp kırılmış ceviz koyuyoruz.
  • Hamurlar üst üste konularak daha sonra elle açıyoruz.
  • Onu da 4 eşit parçaya bölerek üst üste koyuyoruz.
  • Hamuru iki taraftan büküyoruz. Diğer hamuru da aynı şekilde yapıyoruz.
  • Fırında pişirelim. Afiyet olsun.

Haşhaşlı Patatesli Çörek tarifinin püf noktası nedir?

En üstüne tekrar yağla seyreltilmiş haşhaşı sürüyoruz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025