Haşhaşlı Patatesli Çörek Tarifi
Haşhaşlı Patatesli Çörek tarifi: Haşhaşlı Patatesli Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Patatesli Çörek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
60 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Haşhaşlı Patatesli Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3-4 su bardağı un (aldığı kadar)
- 1/2 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 adet haşlanmış patates
İçi için:
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 100 gram haşhaş
- 1 kase ceviz içi
Haşhaşlı Patatesli Çörek tarifi nasıl yapılır?
- Hamur yoğurulup mayalandıktan sonra iki ye bölüyoruz.
- Bir parçayı alıp onları da altışar parçaya bölüyoruz .
- 6 adet hamuru tabak büyüklüğünde açıyoruz.
- Arasına ezilmiş ve kavrulmuş haşhaşı yağla çoğaltıp karıştırarak sürüp kırılmış ceviz koyuyoruz.
- Hamurlar üst üste konularak daha sonra elle açıyoruz.
- Onu da 4 eşit parçaya bölerek üst üste koyuyoruz.
- Hamuru iki taraftan büküyoruz. Diğer hamuru da aynı şekilde yapıyoruz.
- Fırında pişirelim. Afiyet olsun.
Haşhaşlı Patatesli Çörek tarifinin püf noktası nedir?
En üstüne tekrar yağla seyreltilmiş haşhaşı sürüyoruz.