Haşhaşlı Muhallebi Kup Tarifi
Haşhaşlı Muhallebi Kup tarifi: Haşhaşlı Muhallebi Kup için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Muhallebi Kup nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Haşhaşlı Muhallebi Kup yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Limonlu Haşhaşlı Muhallebi İçin:
- 1 litre süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3/4 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
- 1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
Yumurtalı Ekmek İçin:
- 4 dilim tost ekmeği
- 3 adet yumurta (çırpılmış)
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 su bardağı kızartma yağı
Haşhaşlı Muhallebi Kup tarifi nasıl yapılır?
- Tost ekmeklerinin ortalarını, yuvarlak kalıp veya bardak ağzı yardımıyla kesin.
- 3 adet yumurtayı çırpın ve ekmeklerinizi yumurtaya bulayın.
- Kızartma yağınızın kızartma yapmak için iyice ısınmasını bekleyin.
- Kızgın yağda iyice pişinceye kadar iki yüzünü de kızartın.
- 3 yemek kaşığı şeker ve 1 tatlı kaşığı tarçını bir kasenin içinde karıştırın ve kızaran ekmekleri bu karışıma bulayın.
Haşhaşlı Muhallebi Kup tarifinin püf noktası nedir?
Muhallebiyi pişirirken sürekli aynı yöne doğru karıştırın ve karıştırmayı hiç bırakmayın. Muhallebi ve sütlü tatlı yaparken yağlı süt kullanmaya özen gösterin.
Haşhaşlı Muhallebi Kup tarifi için servis önerisi
Dilerseniz üzerine limon kabuğu rendesiyle veya bir top limonlu dondurmayla sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz.