Haşhaşlı Muhallebi Tarifi
Haşhaşlı Muhallebi tarifi: Haşhaşlı Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 porsiyon
Haşhaşlı Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Muhallebi için:
- 5 yemek kaşığı pirinç unu
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1 litre süt
- 2,5 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu
Servisi için:
- 2,5 tatlı kaşığı toz antep fıstığı (arzuya göre)
- 4-5 adet nane yaprağı (arzuya göre)
Haşhaşlı Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- Pirinç unu ve şekeri bir tencereye alarak karıştırın.
- Sütü yavaş yavaş ekleyin ve bu sırada topaklanmaması için çırpmaya devam edin. Ardından orta ateşte pişirmeye başlayın.
- Muhallebi 8-10 dakika kadar orta ateşte pişirirken karıştırmayı ihmal etmeyin.
- Muhallebi boza kıvamını aldıktan sonra ocağın altını kapatın, haşhaş tohumu ekleyin.
- Güzelce karıştırın, haşhaş tohumları eşit bir şekilde dağıldıktan sonra kenara alın.
- Bir kepçe yardımıyla sunum kaselerinize eşit bir şekilde paylaştırın. İlk sıcaklığı geçtikten sonra dinlendirmek için buzdolabına alın.
- En az 1 saat buzdolabında beklettikten sonra arzuya göre toz Antep fıstığı serpip taze nane yapraklarıyla süsleyin ve servis edin. Afiyet olsun!