Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Haşhaşlı Muhallebi Tarifi

Haşhaşlı Muhallebi

Haşhaşlı Muhallebi Tarifi

Haşhaşlı Muhallebi tarifi: Haşhaşlı Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Muhallebi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Haşhaşlı Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Muhallebi için:

  • 5 yemek kaşığı pirinç unu
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 2,5 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu

Servisi için:

  • 2,5 tatlı kaşığı toz antep fıstığı (arzuya göre)
  • 4-5 adet nane yaprağı (arzuya göre)

Haşhaşlı Muhallebi tarifi nasıl yapılır?

  • Pirinç unu ve şekeri bir tencereye alarak karıştırın.
  • Sütü yavaş yavaş ekleyin ve bu sırada topaklanmaması için çırpmaya devam edin. Ardından orta ateşte pişirmeye başlayın.
  • Muhallebi 8-10 dakika kadar orta ateşte pişirirken karıştırmayı ihmal etmeyin.
  • Muhallebi boza kıvamını aldıktan sonra ocağın altını kapatın, haşhaş tohumu ekleyin.
  • Güzelce karıştırın, haşhaş tohumları eşit bir şekilde dağıldıktan sonra kenara alın.
  • Bir kepçe yardımıyla sunum kaselerinize eşit bir şekilde paylaştırın. İlk sıcaklığı geçtikten sonra dinlendirmek için buzdolabına alın.
  • En az 1 saat buzdolabında beklettikten sonra arzuya göre toz Antep fıstığı serpip taze nane yapraklarıyla süsleyin ve servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025