Haşhaşlı Mini Çörek Tarifi
Haşhaşlı Mini Çörek tarifi: Haşhaşlı Mini Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Mini Çörek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Haşhaşlı Mini Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1/4 su bardağı eritilmiş tereyağı
- 1/2 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
- 150 gram haşhaş ezmesi
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 100 gram künefe peyniri
Haşhaşlı Mini Çörek tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kabın içerisine unu alın.
- Üzerine hamurun tüm malzemelerini ilave edin ve güzelce yoğurun.
- Temiz bir kabın içerisine aktarın ve üzerini hafif nemli bir bezle kapatın. Oda sıcaklığında iki katına çıkana kadar yaklaşık 40 dakika kadar mayalandırın.
Haşhaşlı Mini Çörek tarifinin püf noktası nedir?
Kış mevsiminde hamur mayalıyorsanız mayalanma süresi biraz uzayacaktır. Daha tatlı lezzetlerden hoşlanıyorsanız peynir ilave etmeden de çöreklerinizi hazırlayabilirsiniz.