Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Haşhaşlı Lokum Tarifi

Haşhaşlı Lokum

Haşhaşlı Lokum Tarifi

Haşhaşlı Lokum tarifi: Haşhaşlı Lokum için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Lokum nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Haşhaşlı Lokum yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 3/4 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 4,5 su bardağı un
  • 1/2 çay bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

İçi için:

  • 2 çay bardağı haşhaş
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 3/4 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta beyazı

Haşhaşlı Lokum tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir kabın içerisine şeker, eritilmiş tereyağı, su, süt ve kuru mayayı koyun. Güzelce karıştırın.
  • Ardından unu eleyerek harcın içerisine azar azar ilave ederek karıştırın. Tuzunu da ekleyerek yoğurmaya başlayın.
  • Yoğurduğunuz hamurun üzerini nemli bir bez ya da streç filmle örtün. Oda sıcaklığında 40 dakika mayalandırın.
  • İç harcı için tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırın.
  • Hamuru iki eşit bezeye bölün. Bezeleri açın ve içine haşhaşlı harcı bir güzel yayın. Ardından rulo şekline getirin ve iki parmak kalınlığında kesin.
  • Yağlanmış kelepçeli kek kalıbını içerisine dizin. Üzerine yumurta beyazını fırça yardımıyla sürün. 10 dakika bu şekilde mayalandırın.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten afiyetle tüketin.

Haşhaşlı Lokum tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz üzerine şeker serperek de pişmeye bırakabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025