Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Haşhaşlı Limonlu Revani Tarifi

Haşhaşlı Limonlu Revani

Haşhaşlı Limonlu Revani Tarifi

Haşhaşlı Limonlu Revani tarifi: Haşhaşlı Limonlu Revani için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Limonlu Revani nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Haşhaşlı Limonlu Revani yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Revani için:

  • 2 adet yumurta
  • 2 çay bardağı şeker
  • 2 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilin
  • 5-6 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu

Şerbeti için:

  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 adet limon suyu

Süslemek için:

  • 2 paket krem şanti
  • 400 mililitre soğuk süt

Haşhaşlı Limonlu Revani tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta ve şeker köpürüp beyazlaşana kadar çırpılır.
  • Süt ve sıvı yağ eklenir çırpmaya devam edilir.
  • Un, kabartma tozu elenerek karışıma dahil edilir. Pürüzsüz bir kıvam olana kadar karıştırılır.
  • Son olarak vanilin, limon kabuğu rendesi ve haşhaş eklenir. Karışım yağlanmış tart kek kalıbına alınır.
  • Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika, 180 derecede pişirilir.
  • Pişireceğiniz kalıba ve fırına göre süre farklılık gösterebilir. O yüzden kürdanla pişip pişmediği kontrol edilir.
  • Pişen revani soğumaya bırakılır.
  • Şerbet için su ve şeker uygun bir kaba alınır. Şeker eriyene kadar karıştırılır, ardından kaynamaya bırakılır.
  • 10 dakika kadar kaynadıktan sonra limon suyu eklenir. Ateşten alınır. Sıcak şerbet soğuk tatlıların üzerine gezdirilir.
  • Revani şerbeti çekip, tamamen soğuduktan sonra süt veya su ile hazırlanan krem şanti ve limon dilimleri ile süslenir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025