Haşhaşlı Limonlu Revani Tarifi
Haşhaşlı Limonlu Revani tarifi: Haşhaşlı Limonlu Revani için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Limonlu Revani nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
14 dilim
Haşhaşlı Limonlu Revani yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Revani için:
- 2 adet yumurta
- 2 çay bardağı şeker
- 2 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilin
- 5-6 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu
Şerbeti için:
- 1,5 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 adet limon suyu
Süslemek için:
- 2 paket krem şanti
- 400 mililitre soğuk süt
Haşhaşlı Limonlu Revani tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve şeker köpürüp beyazlaşana kadar çırpılır.
- Süt ve sıvı yağ eklenir çırpmaya devam edilir.
- Un, kabartma tozu elenerek karışıma dahil edilir. Pürüzsüz bir kıvam olana kadar karıştırılır.
- Son olarak vanilin, limon kabuğu rendesi ve haşhaş eklenir. Karışım yağlanmış tart kek kalıbına alınır.
- Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika, 180 derecede pişirilir.
- Pişireceğiniz kalıba ve fırına göre süre farklılık gösterebilir. O yüzden kürdanla pişip pişmediği kontrol edilir.
- Pişen revani soğumaya bırakılır.
- Şerbet için su ve şeker uygun bir kaba alınır. Şeker eriyene kadar karıştırılır, ardından kaynamaya bırakılır.
- 10 dakika kadar kaynadıktan sonra limon suyu eklenir. Ateşten alınır. Sıcak şerbet soğuk tatlıların üzerine gezdirilir.
- Revani şerbeti çekip, tamamen soğuduktan sonra süt veya su ile hazırlanan krem şanti ve limon dilimleri ile süslenir. Afiyet olsun.