Haşhaşlı Limonlu Mini Cheesecake Tarifi
Haşhaşlı Limonlu Mini Cheesecake tarifi: Haşhaşlı Limonlu Mini Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Limonlu Mini Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Haşhaşlı Limonlu Mini Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı krema
- 1 su bardağı labne peyniri
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
- 1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
- 1,5 yemek kaşığı limon suyu
- 100 gram bitter çikolata (üzeri için)
Tabanı İçin:
- 1/2 paket bisküvi
- 90 gram eritilmiş tereyağı
Haşhaşlı Limonlu Mini Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Bisküvileri robottan çekin. Erimiş tereyağını ve bisküvileri harmanlayın.
- Muffin kabına kağıtları yerleştirin.
- Tereyağı ve bisküviyi harmanladığınız tabanı eşit miktarda kağıtlara yerleştirin ve kaşıkla düzleştirin.
- Hazırladığınız tabanları buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin.
- Soğuk kremayı çırpın. Ayrı bir kabın içinde labne ve diğer malzemeleri harmanlayın. 2-3 seferde çırparak kabarttığınız kremayı ilave edin ve spatula yardımıyla nazikçe karıştırın.
- Dinlenen tabanın üzerine harcı ilave edin ve buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
- Erimiş çikolatayla cheesecake'inizi süsleyerek servis edin.
Haşhaşlı Limonlu Mini Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Çırparak kabartmak istediğiniz krema eğer soğuk değilse kabarmayacaktır.
Haşhaşlı Limonlu Mini Cheesecake tarifi için servis önerisi
Dilerseniz bitter çikolata yerine sütlü veya beyaz çikolatayla süsleyebilirsiniz.