Haşhaşlı Limonlu Kek Tarifi
Haşhaşlı Limonlu Kek tarifi: Haşhaşlı Limonlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Limonlu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kek kalıbı
Haşhaşlı Limonlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 2/3 su bardağı fındık yağı
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı vanilya (1 paket vanilin)
- 2 su bardağı un
- 1 adet limon kabuğu rendesi
Haşhaşlı Limonlu Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları ve şekeri iyice çırpın.Fındık yağını ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- İçerisine vanilya, süt ve limon suyunu ekleyin. Limon kabuğu rendesini, haşhaş tohumunu da ilave edin.
- Son olarak elenmiş un ve kabartma tozunu da ilave ederek karıştırın.
- Yağlanmış yuvarlak kelepçeli bir kek kalıbına (26 cm kalıp) kek harcını aktarın.
- Önceden ısıtılmış 175-180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika kontrollü olarak pişirin.
- Üzerine Limon dilimleri koyarak servis edin. Afiyet olsun.