Haşhaşlı Limonlu Kek Tarifi
Haşhaşlı Limonlu Kek tarifi: Haşhaşlı Limonlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Limonlu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Haşhaşlı Limonlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2,5-3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 adet limonun suyu ve kabuğu
- 1 çay bardağı haşhaş
Haşhaşlı Limonlu Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve toz şeker, renk değiştirip kabarana kadar çırpılır.
- Limon kabuğu ve diğer sıvı malzemeler de eklenip çırpmaya devam edilir.
- Kuru malzemeler elenip karışıma eklenir.
- En son haşhaş da eklenir. Yağlanıp unlanmış kalıba dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirilir. Afiyet olsun.