Haşhaşlı Kurabiye Tarifi
Haşhaşlı Kurabiye tarifi: Haşhaşlı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
24 adet
Haşhaşlı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
- 1 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 2 su bardağı un
- 1/2 paket kabartma tozu
Üzeri için:
- 1 adet yumurta akı
- 1 su bardağı haşhaş tohumu
- 12 adet bütün ceviz
Haşhaşlı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını karıştırma kabına alın. Yumurta ve ayçiçek yağı ekledikten sonra karıştırın.
- Elenmiş pudra şekeri, un, buğday nişastası ve kabartma tozunu ekleyip hamuru toparlanana kadar yoğurun.
- Kıvam alıp toparlanan hamuru, streç filmle sarıp buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin.
- Dinlenen hamuru, ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp avuç içinizde yuvarlayın.
- Hazırladığınız kurabiyeleri, öncelikle çırpılmış yumurta akı ardından haşhaş tohumuna bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
- Kabuklu bütün cevizleri kırıp kurabiyelerin üzerine yarım ay şeklinde ceviz içi kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-15 dakika hafif bir renk alana kadar pişirin.
- Pişen kurabiyeleri fırından alıp ızgara teli üzerinde beklettikten sonra ılık olarak çay ve kahvenin yanında sevdiklerinizle paylaşın.
Haşhaşlı Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Arzuya göre hazırladığınız kurabiyelerin hamuruna haşhaş tohumu ve vanilya özütü ekleyebilirsiniz.Kurabiyeleri, pişirme süresini geçirmeden fırından alın. Oda ısısında ve ızgara teli üzerinde soğutun.