Haşhaşlı Kremalı Revani Tarifi
Haşhaşlı Kremalı Revani tarifi: Haşhaşlı Kremalı Revani için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Kremalı Revani nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Haşhaşlı Kremalı Revani yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1/2 su bardağı haşhaş
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
Üzeri için:
- 1-2 paket sıvı krema
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Haşhaşlı Kremalı Revani tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Daha sonra süt ve sıvı yağı ilave edip karıştırın. Sonra irmik, un ve haşhaşı ekleyip karıştır
- Karıştırdıktan sonra kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek iyice çırpın ve yağlanmış bir fırın tepsisine dökün.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
- Şerbeti için şeker ve suyu kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kapatın. Birkaç damla limon suyu damlatın ve soğumaya bırakın.
- Daha sonra soğumuş olan şerbeti fırından çıkan kekin üzerine dökün.
- Üzerine sürmeye krema hazırlayacağız : Sıvı kremaları (30% yağlı) şeker ile çırpın. Koyu kıvam elde edince soğuyan revani üzerine sürüp buzdolabına koyun.
- 3-4 saat sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Haşhaşlı Kremalı Revani tarifinin püf noktası nedir?
Üzeri hafif kızaran keki fırından almadan önce kürdan ile pişmiş mi diye test edelim.