Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Haşhaşlı Kremalı Revani Tarifi

Haşhaşlı Kremalı Revani

Haşhaşlı Kremalı Revani Tarifi

Haşhaşlı Kremalı Revani tarifi: Haşhaşlı Kremalı Revani için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Kremalı Revani nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Haşhaşlı Kremalı Revani yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Keki için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı haşhaş
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

Üzeri için:

  • 1-2 paket sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Haşhaşlı Kremalı Revani tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Daha sonra süt ve sıvı yağı ilave edip karıştırın. Sonra irmik, un ve haşhaşı ekleyip karıştır
  • Karıştırdıktan sonra kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek iyice çırpın ve yağlanmış bir fırın tepsisine dökün.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
  • Şerbeti için şeker ve suyu kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kapatın.  Birkaç damla limon suyu damlatın ve soğumaya bırakın.
  • Daha sonra soğumuş olan şerbeti fırından çıkan kekin üzerine dökün.
  • Üzerine sürmeye krema hazırlayacağız : Sıvı kremaları (30% yağlı) şeker ile çırpın. Koyu kıvam elde edince soğuyan revani üzerine sürüp buzdolabına koyun.
  • 3-4 saat sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Haşhaşlı Kremalı Revani tarifinin püf noktası nedir?

Üzeri hafif kızaran keki fırından almadan önce kürdan ile pişmiş mi diye test edelim.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025