Haşhaşlı Kek Tarifi
Haşhaşlı Kek tarifi: Haşhaşlı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Haşhaşlı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı haşhaş
- 3 su bardağı un
- 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Haşhaşlı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları derince bir kaba kırın ve toz şekeri de ekledikten sonra köpürene dek yaklaşık 6 dakika boyunca mikserin hızlı deviri ile çırpın.
- İçine sütü, yağı, limon suyunu, limon kabuğu rendesini, mavi haşhaşı, kabartma tozu ve vanilini de ekleyip tekrar hızlıca çırpın.
- Unu da ekledikten sonra 1 dakika kadar düşük devirde çırpın.
- Yağlayıp hafifçe unladığınız bir kek kalıbına karışımı boşaltın ve önceden ısıtılmış 175 derecede turbo fanlı fırında 40 dakika kadar pişmeye bırakın.
- Fırından aldıktan sonra tamamen soğuyana dek kabından çıkarmayın aksi takdirde parçalanabilir.
- Kalıbından çıkarın dilimleyin ve servis edin. Afiyetler olsun!
Haşhaşlı Kek tarifinin püf noktası nedir?
Portakal suyu ve haşhaş iyi bir ikilidir. Kullandığınız yoğurt oranını yarı yarıya azaltarak yerine portakal suyu kullanabilirsiniz.