Haşhaşlı Kahvaltılık Pankek Tarifi
Haşhaşlı Kahvaltılık Pankek tarifi: Haşhaşlı Kahvaltılık Pankek için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Kahvaltılık Pankek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Haşhaşlı Kahvaltılık Pankek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 adet limonun suyu
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı (silme) pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
Haşhaşlı Kahvaltılık Pankek tarifi nasıl yapılır?
- Bir kasede 2 adet yumurta, süt, sıvı yağ ve limon suyunu karıştırın ve tüm malzemelerin birleştiğine emin olun.
- Geniş bir kaseye kuru malzemelerden un, karbonat, kabartma tozu, pudra şekeri ve haşhaş tohumlarını koyun ve karıştırın.
- Hazırlamış olduğunuz sütlü sıvı karışımı kuru malzemelerin üzerine ekleyerek güzelce karıştırın.
- Yapışmaz bir tava alın ve orta ateşte hafifçe ısıtın. Pankek harcından kepçe yardımıyla alarak tavaya dökün ve her iki tarafını da 3-4 dakika kadar pişirin. Pankek harcınız bitene kadar bu aşamayı tekrar edin. Sıcak servis edin.