Haşhaşlı Islak Kurabiye Tarifi
Haşhaşlı Islak Kurabiye tarifi: Haşhaşlı Islak Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Islak Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
30 adet
Haşhaşlı Islak Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı şeker
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
- 1 çorba kasesi haşhaş
- 3 bardak su
- 1 su bardağı toz şeker
Haşhaşlı Islak Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Bir tencerede su ve şekeri kaynatıp, kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu dökelim. Biraz daha kaynatalım ve altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Yumurta, şeker ve yağı bir kapta çırpalım.
- Kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip unu kontrollü bir şekilde ekleyelim.
- Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlayıp bolca haşhaşa bulayalım.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirelim.
- Soğuk şerbete, ilk sıcaklığı giden kurabiyeleri koyalım ve 1 dakika kadar bekletip şerbetten alalım. Afiyet olsun.
Haşhaşlı Islak Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Hamurumuz yumuşak olmalı. Ayrıca yuvarlarken elimizi ıslatalım, böylece haşhaşa bulamak daha kolay olur. Şerbette dakikadan fazla kalmayacak şekilde bekletip servis edebilirsiniz.
Haşhaşlı Islak Kurabiye tarifi için servis önerisi
Üzerine Hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz.