Haşhaşlı Islak Kurabiye Tarifi
Haşhaşlı Islak Kurabiye tarifi: Haşhaşlı Islak Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Islak Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Haşhaşlı Islak Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kurabiyeler için:
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı haşhaş
Şerbeti için:
- 2 çay bardağı şeker
- 2,5 çay bardağı su
Haşhaşlı Islak Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle şerbeti soğuması için pişirip soğutuyoruz.
- Ardından bütün malzemeleri karıştırıp hamur yapıyoruz. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, yuvarlıyoruz.
- Yuvarladığımız hamurları haşhaşa bulayıp tepsiye diziyoruz. 170 derecede 20 dakika pişiriyoruz. Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Haşhaşlı Islak Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Şerbet soğuk, tatlı sıcak olmalı. Tatlı fırından çıkınca şerbete bulanıp, soğuyunca servis edilmeli.