Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Haşhaşlı Hindistan Cevizli Revani Tarifi

Haşhaşlı Hindistan Cevizli Revani

Haşhaşlı Hindistan Cevizli Revani Tarifi

Haşhaşlı Hindistan Cevizli Revani tarifi: Haşhaşlı Hindistan Cevizli Revani için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Hindistan Cevizli Revani nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Haşhaşlı Hindistan Cevizli Revani yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı un
  • 1/2 çay bardağı irmik
  • 1/2 çay bardağı mavi haşhaş tohumu
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 paket kabartma tozu

Şerbeti İçin:

  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker

Üzeri İçin:

  • 1 paket hinditan cevizli puding

Haşhaşlı Hindistan Cevizli Revani tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle revani için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Daha sonra gerekli bütün malzemeleri ekleyerek harcimizi güzelce yağladığımız tart kalıbına döküyoruz.
  • Eşit kabarması için bir kaç kez tezgaha vuruyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece pişiriyoruz.
  • Revanimiz pişerken şerbeti hazırlıyoruz. Kücük bir tencereye şeker ile suyu koyup, kaynamaya başladığında limon sıkıp 1-2 dakika kaynatıp,altını kapatıyoruz.
  • Fırından çıkan revanimiz, ılıdıktan sonra soğuyan şerbeti döküyoruz. Şerbetini çeken revaniyi bir tabağa ters çeviriyoruz.
  • Pudingi paketinin arkasında yazan ölçüden yarim su bardağı eksik sütle pişiriyoruz.
  • Son olarak da hazırlamış olduğumuz pudingi güzelce revaninin üzerine yayıyoruz. Dolapta 3 -4 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025