Haşhaşlı Hindistan Cevizli Revani Tarifi
Haşhaşlı Hindistan Cevizli Revani tarifi: Haşhaşlı Hindistan Cevizli Revani için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Hindistan Cevizli Revani nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Haşhaşlı Hindistan Cevizli Revani yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı un
- 1/2 çay bardağı irmik
- 1/2 çay bardağı mavi haşhaş tohumu
- 1 paket vanilya
- 1/2 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin:
- 1,5 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
Üzeri İçin:
- 1 paket hinditan cevizli puding
Haşhaşlı Hindistan Cevizli Revani tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle revani için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Daha sonra gerekli bütün malzemeleri ekleyerek harcimizi güzelce yağladığımız tart kalıbına döküyoruz.
- Eşit kabarması için bir kaç kez tezgaha vuruyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece pişiriyoruz.
- Revanimiz pişerken şerbeti hazırlıyoruz. Kücük bir tencereye şeker ile suyu koyup, kaynamaya başladığında limon sıkıp 1-2 dakika kaynatıp,altını kapatıyoruz.
- Fırından çıkan revanimiz, ılıdıktan sonra soğuyan şerbeti döküyoruz. Şerbetini çeken revaniyi bir tabağa ters çeviriyoruz.
- Pudingi paketinin arkasında yazan ölçüden yarim su bardağı eksik sütle pişiriyoruz.
- Son olarak da hazırlamış olduğumuz pudingi güzelce revaninin üzerine yayıyoruz. Dolapta 3 -4 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.