Haşhaşlı Fincan Tatlısı Tarifi
Haşhaşlı Fincan Tatlısı tarifi: Haşhaşlı Fincan Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Fincan Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Haşhaşlı Fincan Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 2 kahve fincanı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 tatlı kaşığı haşhaş
Üzeri için:
Haşhaşlı Fincan Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir tencereye sütü alın, içine unu, toz şekeri güzelce karıştırın.
- Haşhaş tohumunu ekleyip güzelce karıştırın ve ocağa alın.Göz göz olup fokurdayana dek karıştırarak pişirin.
- İçine tereyağını ve vanilini ekledikten sonra tereyağı eriyene dek karıştırın ve ıslattığınız kahve fincanlarına paylaştırın.
- Önce oda ısısında sonrasında da buzdolabında 3 saat kadar dinlendirdikten sonra ters çevirerek fincandan çıkartın ve etrafını haşhaş taneleri ile kaplayın.
- Üstlerini de süsledikten sonra servis edin. Afiyetler olsun!
Haşhaşlı Fincan Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz çilek ya da kivi ile de süsleyerek servis edebilirsiniz.