Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Haşhaşlı Çörek Tarifi

Haşhaşlı Çörek

Haşhaşlı Çörek Tarifi

Haşhaşlı Çörek tarifi: Haşhaşlı Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Çörek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Haşhaşlı Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 10 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı haşhaş
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 su bardağı su

Haşhaşlı Çörek tarifi nasıl yapılır?

  • Maya, şeker ve 1 çay bardağı suyu karıştırıp 5-10 dakika mayanın aktifleşmesi için bekleyelim.
  • Üzerine unu eleyelim ve tuzu ilave edelim.
  • Azar azar su ilave edelim ve ele yapışan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim. Üzerini streçle kaplayalım ve havlu örtelim. 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  • Tezgaha biraz yağ dökelim ve elimizi yağlayalım. Hamuru yağlı tezgaha dökelim ve elimizle büyük bir dikdörtgen olacak şekilde açalım.
  • Üzerine, hazırladığımız haşhaşla sıvı yağ karışımını dökelim ve her yerine yayalım. Dörde bölelim ve parçaları üst üste koyalım.
  • Biraz daha elimizle genişleterek açalım ve her bir parçası, işaret ve başparmağımız arası uzunlukta olacak şekilde ortadan ikiye keselim.
  • Böldüğümüz bir parçanın kısa olan kenarını, şerit olacak şekilde uzun keselim.
  • İki tarafından ters yönde buralım ve tepsinin kısa kenarına yerleştirelim. Diğerleri için de aynı şekilde yapıp tüm tepsiyi dolduralım.
  • Üzerine yumurta sarısı sürelim ve ortadan ikiye keselim. 100 derecede ısıttığımız fırını kapatalım ve tepsiyi fırına yerleştirelim.
  • 20 dakika mayalanması için bekleyelim. Ardından tepsiyi fırından çıkarıp fırını 180 dereceye ayarlayalım.
  • Isınmış olan fırına tepsimizi yerleştirelim ve yaklaşık 40 dakika, üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Haşhaşlı Çörek tarifinin püf noktası nedir?

Hamur ne kadar yumuşak olursa, çöreğinizin içi o kadar yumuşak ve dışı çıtır olur o yüzden daha çok ele yapışan kıvamda bir hamur hazırlamaya çalışın. Ayrıca una kattığınız su, el yakmayacak sıcaklıkta bir ılık su olmalıdır.

Haşhaşlı Çörek tarifi için servis önerisi

İstediğiniz bir reçelle servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025