Haşhaşlı Çörek Tarifi
Haşhaşlı Çörek tarifi: Haşhaşlı Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Çörek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
14 adet
Haşhaşlı Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta
- 4 su bardağı (2 parmak eksik) tam buğday unu
- 1 su bardağı ılık süt (200 ml.)
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 7 çorba kaşığı haşhaş ezmesi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 silme tatlı kaşığı esmer şeker
- 1 paket kuru maya
Haşhaşlı Çörek tarifi nasıl yapılır?
- Ilık süte, bir paket kuru mayayı ve 2 tatlı kaşığı esmer şekeri ekliyoruz ve erimesi için güzelce karıştırıyoruz. Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ ve yumurtanın akını ekliyoruz.
- 1 tatlı kaşığı tuzu da ekledikten sonra 4 su bardağı kadar unu yavaş yavaş ekliyoruz.
- Hamur sert olmamalı, kıvam aldıktan sonra yarım saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
- Bu arada 7-8 çorba kaşığı sarı haşhaş ezmesini 5-6 çorba kaşığı zeytinyağı ile açıyoruz.
- Hamur mayalandırın sonra küçük bezeler haline getiriyoruz. Benim 14 adet bezem çıktı.
- Ardından bezeleri merdane yardımı ile yufkadan daha kalın olarak şekilde açıyoruz. Açtığımız hamurun üzerine her yerine gelecek şekilde haşhaş ezmesini sürüyoruz.
- Haşhaşı sürdükten sonra hamuru rulo haline getiriyoruz. Ardından ruloyu dik bir şekilde ortadan ikiye kesiyoruz. Kestiğimiz iki hamur parçasını örgü örer gibi örüyoruz.
- Ördüğümüz hamurun iki ucunu birleştirerek yuvarlak şeklini veriyoruz. Sarısını ayırdığımız yumurtayı çöreklerin üzerine sürüyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 16-17 dakika kadar pişiriyoruz.
Haşhaşlı Çörek tarifinin püf noktası nedir?
Hamur çok sert olmaması gerek. Eğer iyi mayalanırsa çörekleriniz daha güzel olacaktır.