Haşhaşlı Çörek Tarifi
Haşhaşlı Çörek tarifi: Haşhaşlı Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Çörek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Haşhaşlı Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı şeker
- 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
- 1 paket instant maya
İçi için:
- 250 gram haşhaş
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ceviz içi
Haşhaşlı Çörek tarifi nasıl yapılır?
- Önce hamuru hazırlayalım. Su, süt, yağ, şeker, tuz ve mayayı karıştıralım, sonra unu kontrollü bir şekilde ilave edelim.
- Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yoğuralım. Üzerini hava almayacak şekilde örtüp en az 45 dakika mayalanması için dinlendirelim.
- Bu sırada haşhaşı, cevizi ve yağı karıştıralım. (Tatlı bir çörek istiyorsanız 1 su bardağı şeker ilave edebilirsiniz.)
- Hamuru dört eşit parçaya ayıralım. Dört beze oluşturalım. Haşhaşlı iç malzemeyi sürelim, dört katı üst üste bu şekilde koyalım.
- Tekrar merdaneyle veya elinizle açıp ince uzun şeritler halinde keselim.
- Bu şeritleri uçlarından ters yönlere kıvırarak tepsimize alalım. Her parça için aynı işlemi tekrarlayalım. Bu şekilde tepside 15 dakika dinlendirelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 170 derecede 30-35 dakika pişirelim. Afiyetler olsun.
Haşhaşlı Çörek tarifinin püf noktası nedir?
Ben bu iç malzemesinin yarısını bu şekilde kullandım, kalan yarısına bir çay bardağı şeker ekleyerek kullandım. Bir tepsi çöreğin yarısını normal, yarısını şekerli yaptım. Damak tadınıza göre yapabilirsiniz.