Haşhaşlı Çörek Tarifi
Haşhaşlı Çörek tarifi: Haşhaşlı Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Çörek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Haşhaşlı Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1,5 su bardağı süt
- 2 çay kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 7 çay kaşığı tuz
- 8,5 su bardağı un (yaklaşık 1 kilo)
İçi için:
- 4 yemek kaşığı haşhaş
- 1 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
- 1 su bardağı sıvı yağ
Haşhaşlı Çörek tarifi nasıl yapılır?
- Hamurun malzemelerini bir kapta karıştırın ve yoğurun.
- 1 saat mayalan hamuru iki bezeye ayırın.
- Bezeleri de dörde bölün ve hepsini dikdörtgen olacak şekilde merdane ile açın.
- Aralarına içten sürerek 4 katı da üst üste koyun ve rulo yapar gibi yuvarlayın.
- 2 parmak kalınlığında kesip tepsiye dizin.
- Yarım saat de tepsi mayasından sonra üstüne yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Haşhaşlı Çörek tarifinin püf noktası nedir?
Kahvaltıya yetişmesi için hamuru aksamdan yoğurup dolaba kaldırabilirsiniz.