Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Haşhaşlı Çörek Tarifi

Haşhaşlı Çörek

Haşhaşlı Çörek Tarifi

Haşhaşlı Çörek tarifi: Haşhaşlı Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Çörek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Haşhaşlı Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 büyük su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 adet orta boy yumurta akı
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 7 su bardağı (6 yemek kaşığı fazla) un
  • 250 gram haşhaş ezmesi

Haşhaşlı Çörek tarifi nasıl yapılır?

  • Hamuru için: Süt, sıvı yağ, yoğurt, şeker, yumurta beyazı, maya eklenerek güzelce karıştırılır.
  • Ardından azar azar un ekleyerek hamur yoğurulur. Tuzu da ilave ederek hamur yoğurulur.
  • Bezeleri merdane yardımı ile orta büyüklükte açalım çok ince olmasın.
  • Yumuşak bir hamur olması gerek.
  • Üzerini bir şeyle kapatarak 30-35 dakika mayalanması için sıcak bir ortama bırakıyoruz.
  • Hamur mayalanırken iç harcı için: 250 gram haşhaş ezmesine 5 yemek kaşığı toz şeker ve 1 çay bardağı toz şeker ilave edip karıştıralım.
  • Ardından hamurumuz mayalanınca 7 parçaya bölerek bezeler yapalım.
  • Bezeleri merdane yardımı ile orta büyüklükte açalım, çok ince olmasın.
  • Açtığımız hamuru bir tepsiye koyalım ve içine yapmış olduğumuz haşhaş harcından sürelim.
  • Ardından diğer bezeye geçip onu da aynı şekilde açalım ve tepsideki açtığımız hamurun üstüne koyalım.
  • Diğer bezeleri de bu şekilde yaparak bütün bezeleri üst üste koyalım en son kata bir şey sürmüyoruz.
  • Ardından elimizle tepsideki hamurların kanatlarını dikdörtgen olacak şekilde düzeltelim.
  • Sonrasında bir bıçak yardımı ile yaklaşık 2 parmak kalınlıkta bir hamur keselim uzun taraftan keselim.
  • Kestiğimiz parçayı döndürerek yuvarlak oluşturalım ve yağlı tepsimize koyalım.
  • 180 derecede 30 dakika kontrollü olarak pişirelim. Afiyet olsun.

Haşhaşlı Çörek tarifinin püf noktası nedir?

Pişirmeden önce yarım saat kadar tepside mayalandıralım.

Haşhaşlı Çörek tarifi için servis önerisi

Kullanmış olduğumuz 2 adet yumurta akının sarısını tepsideki çöreklerin üzerine sürelim ve susam serpelim.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025