Haşhaşlı Çörek Tarifi
Haşhaşlı Çörek tarifi: Haşhaşlı Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Çörek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet orta boy
Haşhaşlı Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 büyük su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 adet orta boy yumurta akı
- 3 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 paket maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 7 su bardağı (6 yemek kaşığı fazla) un
- 250 gram haşhaş ezmesi
Haşhaşlı Çörek tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru için: Süt, sıvı yağ, yoğurt, şeker, yumurta beyazı, maya eklenerek güzelce karıştırılır.
- Ardından azar azar un ekleyerek hamur yoğurulur. Tuzu da ilave ederek hamur yoğurulur.
- Bezeleri merdane yardımı ile orta büyüklükte açalım çok ince olmasın.
- Yumuşak bir hamur olması gerek.
- Üzerini bir şeyle kapatarak 30-35 dakika mayalanması için sıcak bir ortama bırakıyoruz.
- Hamur mayalanırken iç harcı için: 250 gram haşhaş ezmesine 5 yemek kaşığı toz şeker ve 1 çay bardağı toz şeker ilave edip karıştıralım.
- Ardından hamurumuz mayalanınca 7 parçaya bölerek bezeler yapalım.
- Bezeleri merdane yardımı ile orta büyüklükte açalım, çok ince olmasın.
- Açtığımız hamuru bir tepsiye koyalım ve içine yapmış olduğumuz haşhaş harcından sürelim.
- Ardından diğer bezeye geçip onu da aynı şekilde açalım ve tepsideki açtığımız hamurun üstüne koyalım.
- Diğer bezeleri de bu şekilde yaparak bütün bezeleri üst üste koyalım en son kata bir şey sürmüyoruz.
- Ardından elimizle tepsideki hamurların kanatlarını dikdörtgen olacak şekilde düzeltelim.
- Sonrasında bir bıçak yardımı ile yaklaşık 2 parmak kalınlıkta bir hamur keselim uzun taraftan keselim.
- Kestiğimiz parçayı döndürerek yuvarlak oluşturalım ve yağlı tepsimize koyalım.
- 180 derecede 30 dakika kontrollü olarak pişirelim. Afiyet olsun.
Haşhaşlı Çörek tarifinin püf noktası nedir?
Pişirmeden önce yarım saat kadar tepside mayalandıralım.
Haşhaşlı Çörek tarifi için servis önerisi
Kullanmış olduğumuz 2 adet yumurta akının sarısını tepsideki çöreklerin üzerine sürelim ve susam serpelim.