Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Haşhaşlı Çıtır Börek Tarifi

Haşhaşlı Çıtır Börek

Haşhaşlı Çıtır Börek Tarifi

Haşhaşlı Çıtır Börek tarifi: Haşhaşlı Çıtır Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Çıtır Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Haşhaşlı Çıtır Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 3 yemek kaşığı haşhaş
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Haşhaşlı Çıtır Börek tarifi nasıl yapılır?

  • Haşhaş ve sıvı yağı iyice karıştırın.
  • Ceviz ve şekeri de ekleyip iyice karıştırın. İç harcı hazır. Yufkayı tezgaha serin.
  • Her yerini kaplayacak şekilde harcın yarısını sürün.
  • Diğer yufkayı da üzerine kapatın.
  • Üstüne kalan iç harcı her tarafına gelecek şekilde sıvayın.
  • 2 kaşık kadar harçtan ayırın ve üzerilerine de sürmek için.
  • Yufkayı önce dörde, sonra her bir bölümü sekize bölün.
  • Küçük dilimler halindeki yufkayı sarın.
  • Üzerine ayırdığımız harçtan da sürün. Fırını 200 dereceye ısıtın. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025