Haşhaşlı Çıtır Börek Tarifi
Haşhaşlı Çıtır Börek tarifi: Haşhaşlı Çıtır Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Çıtır Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Haşhaşlı Çıtır Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yufka
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
- 3 yemek kaşığı haşhaş
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Haşhaşlı Çıtır Börek tarifi nasıl yapılır?
- Haşhaş ve sıvı yağı iyice karıştırın.
- Ceviz ve şekeri de ekleyip iyice karıştırın. İç harcı hazır. Yufkayı tezgaha serin.
- Her yerini kaplayacak şekilde harcın yarısını sürün.
- Diğer yufkayı da üzerine kapatın.
- Üstüne kalan iç harcı her tarafına gelecek şekilde sıvayın.
- 2 kaşık kadar harçtan ayırın ve üzerilerine de sürmek için.
- Yufkayı önce dörde, sonra her bir bölümü sekize bölün.
- Küçük dilimler halindeki yufkayı sarın.
- Üzerine ayırdığımız harçtan da sürün. Fırını 200 dereceye ısıtın. Afiyet olsun.