Haşhaşlı Cevizli Rulo Çörek Tarifi
Haşhaşlı Cevizli Rulo Çörek tarifi: Haşhaşlı Cevizli Rulo Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Cevizli Rulo Çörek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Haşhaşlı Cevizli Rulo Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2,5-3 su bardağı un
Arası için:
- 5 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı ceviz içi (tercihen)
Üzeri için:
- 1 kahve fincanı su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Haşhaşlı Cevizli Rulo Çörek tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle hamuru hazırlayarak başlayalım. Süt sıvı yağ tuz şeker ve maya karıştırılır. 10 kontrollü bir şekilde eklenir.
- Ele yapışmayan yumuşak bir kıvam elde edilir. Yarım saat 45 dakika mayalanmaya bırakılır.
- Arası için haşhaş ezmesi sıvı yağ ve şeker karıştırılır. Sürülebilir bir kıvamda olması gerekir.
- Mayalanan hamur 1-2 kez daha yoğrulur. Havası alınır. Büyük dikdörtgen borcam formuna getirilir.
- Üzerine haşhaş ezmeli harç sürülür. Tercihe bağlı olarak ceviz serpiştirilir ve Rulo yapılır. 2 parmak kalınlığında kesilir.
- Pişirme kağıdı serili kelepçeli kalıba biraz boşluk bırakılarak dizilir ve mayalanmaya bırakılır. (mayalanınca büyüyecekler)
- Ortam ısısına bağlı olarak yarım saat 45 dakika mayalandıktan sonra üzerilerine yağlı su sürülür.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 190°’de 25 -30 dakika pişirilir. İlk sıcağı geçtikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun.
Haşhaşlı Cevizli Rulo Çörek tarifinin püf noktası nedir?
Daha ince kesip yuvarlak borcamda da yapabilirsiniz.