Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Haşhaşlı Cevizli Rulo Çörek Tarifi

Haşhaşlı Cevizli Rulo Çörek

Haşhaşlı Cevizli Rulo Çörek Tarifi

Haşhaşlı Cevizli Rulo Çörek tarifi: Haşhaşlı Cevizli Rulo Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Cevizli Rulo Çörek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Haşhaşlı Cevizli Rulo Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2-3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
  • 2 tatlı kaşığı haşhaş
  • 1/2 su bardağı ceviz içi
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta sarısı

Haşhaşlı Cevizli Rulo Çörek tarifi nasıl yapılır?

  • Oda sıcaklığında süt ve suyu, kapağı olan bir kaba koyuyoruz. Zeytinyağı, maya, şeker ve tuzu da koyup karıştırıyoruz.
  • Yavaş yavaş unu ekliyoruz. Kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyip yoğuruyoruz. Kapağını kapatıp hamurun mayalanmasını bekliyoruz.
  • İç harcı için haşhaş, ceviz ve yağı karıştırıyoruz. (İsteğe bağlı olarak miktarlarını artırıp azaltabilirsiniz.)
  • Mayalanan hamuru yumak yapıyoruz ve dikdörtgen bir şekilde açıyoruz. Üzerine iç harcını sürüyoruz. Yine dikdörtgen şeklinde kesip kıvırıyoruz.
  • Yanmaz kağıt koyduğumuz tepsimize yerleştiriyoruz. Üzerlerine yumurta sarısını, fırça yardımıyla sürüp 180 derece fırında, kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025