Haşhaşlı Cevizli Rulo Çörek Tarifi
Haşhaşlı Cevizli Rulo Çörek tarifi: Haşhaşlı Cevizli Rulo Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Cevizli Rulo Çörek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Haşhaşlı Cevizli Rulo Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 paket yaş maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2-3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
- 2 tatlı kaşığı haşhaş
- 1/2 su bardağı ceviz içi
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta sarısı
Haşhaşlı Cevizli Rulo Çörek tarifi nasıl yapılır?
- Oda sıcaklığında süt ve suyu, kapağı olan bir kaba koyuyoruz. Zeytinyağı, maya, şeker ve tuzu da koyup karıştırıyoruz.
- Yavaş yavaş unu ekliyoruz. Kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyip yoğuruyoruz. Kapağını kapatıp hamurun mayalanmasını bekliyoruz.
- İç harcı için haşhaş, ceviz ve yağı karıştırıyoruz. (İsteğe bağlı olarak miktarlarını artırıp azaltabilirsiniz.)
- Mayalanan hamuru yumak yapıyoruz ve dikdörtgen bir şekilde açıyoruz. Üzerine iç harcını sürüyoruz. Yine dikdörtgen şeklinde kesip kıvırıyoruz.
- Yanmaz kağıt koyduğumuz tepsimize yerleştiriyoruz. Üzerlerine yumurta sarısını, fırça yardımıyla sürüp 180 derece fırında, kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.