Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Haşhaşlı Cevizli Midye Tatlısı Tarifi

Haşhaşlı Cevizli Midye Tatlısı

Haşhaşlı Cevizli Midye Tatlısı Tarifi

Haşhaşlı Cevizli Midye Tatlısı tarifi: Haşhaşlı Cevizli Midye Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Cevizli Midye Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Haşhaşlı Cevizli Midye Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 125 gram tereyağı (yumuşak)
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un (kontrollü)
  • 1 çay kaşığı ceviz içi (ince çekilmiş)

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Haşhaşlı Cevizli Midye Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp birbirine karıştırıyoruz.
  • Daha sonra unu kabartma tozunu yavaş yavaş ilave ediyoruz. Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp bıçağın tersiyle midye şekli veriyoruz. Hafif yağlanmış tepsiye diziyoruz.
  • Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında tatlının üzerine pembeleşene kadar pişiriyoruz.
  • Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kısık ateşte kaynatıp limonunu sıkıp 1-2 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Soğuması için kenara alıyoruz.
  • Tatlıyı fırından alıp 1-2 dakika bekliyoruz üzerine soğumuş şerbeti yavaş yavaş döküyoruz.
  • Şerbetini çekmesi için bir kenara alıyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025