Haşhaşlı Cevizli Midye Tatlısı Tarifi
Haşhaşlı Cevizli Midye Tatlısı tarifi: Haşhaşlı Cevizli Midye Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Cevizli Midye Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Haşhaşlı Cevizli Midye Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 125 gram tereyağı (yumuşak)
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un (kontrollü)
- 1 çay kaşığı ceviz içi (ince çekilmiş)
Şerbeti için:
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Haşhaşlı Cevizli Midye Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp birbirine karıştırıyoruz.
- Daha sonra unu kabartma tozunu yavaş yavaş ilave ediyoruz. Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp bıçağın tersiyle midye şekli veriyoruz. Hafif yağlanmış tepsiye diziyoruz.
- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında tatlının üzerine pembeleşene kadar pişiriyoruz.
- Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kısık ateşte kaynatıp limonunu sıkıp 1-2 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Soğuması için kenara alıyoruz.
- Tatlıyı fırından alıp 1-2 dakika bekliyoruz üzerine soğumuş şerbeti yavaş yavaş döküyoruz.
- Şerbetini çekmesi için bir kenara alıyoruz. Afiyet olsun.