Haşhaşlı Cevizli Lokum Tarifi
Haşhaşlı Cevizli Lokum tarifi: Haşhaşlı Cevizli Lokum için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Cevizli Lokum nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Haşhaşlı Cevizli Lokum yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı ılık süt
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2,5-3 su bardağı un (Aldığı kadar)
İçi İçin:
- 1 su bardağı haşhaş ezmesi
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 kase ceviz
Haşhaşlı Cevizli Lokum tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce sütü ılıtıyoruz. Daha sonra süte mayayı ve toz şekeri ekleyerek mayanın aktifleşmesi için bir süre bekletiyoruz.
- Ardından sıvı yağı ve tuzu ilave ediyoruz. Unu da kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
- Hamurun üzerini kapatıp yaklaşık 45 dakika kadar mayalanmaya bırakıyoruz. İçi için haşhaş ezmesine, yağı ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz.
- Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup, dikdörtgen şeklinde açıyoruz.
- Üzerine haşhaş ezmesini yayıyoruz. Ceviz kırıkları serpiyoruz.
- Dikkatlice iki taraftan rulo yapıp, ortadan iki ye kesiyoruz.
- Kestiğimiz parçaları da dilediğimiz büyüklükte dilimliyoruz.
- Her dilimi dikey olacak şekilde yuvarlak çemberli kalıba yerleştiriyoruz. Üzerini bir örtüyle kapatıp on beş dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
- Tepsi mayası da olduktan sonra önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 25 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Haşhaşlı Cevizli Lokum tarifinin püf noktası nedir?
Pişme süresi fırınınıza göre farklılık gösterebilir.