Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Haşhaşlı Cevizli Çörek Tarifi

Haşhaşlı Cevizli Çörek

Haşhaşlı Cevizli Çörek Tarifi

Haşhaşlı Cevizli Çörek tarifi: Haşhaşlı Cevizli Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Cevizli Çörek nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Haşhaşlı Cevizli Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 paket kuru maya (ya da 1 paket instant maya)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 4,5 bardak ılık su
  • 10 bardak un
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kase haşhaş ezmesi
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1 adet yumurt sarısı
  • 1 kase ceviz içi

Haşhaşlı Cevizli Çörek tarifi nasıl yapılır?

  • Mayayı ve toz şekeri yoğurma kabına alıyoruz. Üzerine ılık su ekleyerek mayanın aktifleşmesi için 5 dakika kadar bekliyoruz. Burada ılık su kullanmanız mayanızın daha çabuk aktifleşmesini sağlayacaktır.
  • Aktifleşen mayanın üzerine unu ve tuzu ekleyip üzerine yavaş yavaş suyu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
  • Dövülmüş haşhaşın içerisine sıvı yağı ve ceviz ekleyip karıştırıyoruz.
  • Hamurun yapışmaması için tezgahı bolca yağlıyoruz ve mayası gelip kabaran hamurumuzun tamamını yağladığımız zemine boşaltıyoruz.
  • Daha sonra hamurumuzun üzerine yağlı haşhaşlı karışımdan dökerek elimiz ile hamurumuzu dikdörtgen açıyoruz.
  • Açarak büyüttüğümüz hamurumuzu bıçak yardımı ile 4 parçaya kesiyoruz.
  • Kestiğimiz parçaları üst üste koyarak tekrar elimizle hamuru açıyoruz.
  • Açtığımız hamurumuzu tekrar boydan ortadan ikiye kesiyoruz ve daha sonra hamurdan şeritler halinde parçalar keserek elimizle iki tarafından kendi etrafında buruyoruz.
  • Şekil verdiğimiz hamurumuzu yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirerek üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürüyoruz.
  • Fırına vermeden önce 15-20 dakika tepsi mayası için bekliyoruz. Mayalandıktan sonra 180 derecede önceden ısıtılmış fırına veriyoruz. Yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirdikten sonra çıkarıp biraz dinlendiriyoruz. Ardından servis ediyoruz. Afiyetler olsun!

Haşhaşlı Cevizli Çörek tarifinin püf noktası nedir?

Hamur yumuşak ve cıvık bir hamur olmalı. Un ilavesi yapmanızı tavsiye etmem. Bu ölçüde 10 s.b un yeterli olacaktır. Aksi halde çörek pişince sert olur tel tel açılmaz.

Haşhaşlı Cevizli Çörek tarifi için servis önerisi

Piştikten sonra tepside ortadan kesilir ve uzun uzun parçalar halinde tabaklanır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Haşhaşlı Cevizli Çörek ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021