Haşhaşlı Bükme Tarifi
Haşhaşlı Bükme tarifi: Haşhaşlı Bükme için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Bükme nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet
Haşhaşlı Bükme yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta beyazı (sarısı üzerine)
- 1/2 paket yaş maya
- 7 su bardağı un
İç harcı için:
- 2 su bardağı haşhaş
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Haşhaşlı Bükme tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce hamur güzel yoğurulur ve üzeri kapatılarak 1 saat mayalanmaya bırakılır.
- Ardından mayalanan hamur 5 bezeye bölünür ve merdane yardımıyla orta boy tepsi büyüklüğünde açılırlar.
- Sonra aralarına haşhaş sürülerek üst üste dizilirler. Tekrar biraz elle biraz merdaneyle videodaki gibi büyük kare şeklinde açılır.
- Daha sonra 3’e katlanır ve hafif sündürülür ve ikişer parmak kalınlığında kesilir.
- Son olarak elle bükerek tepsiye döşenir ve tekrar üzeri kapatılarak 15-20 dakika dinlendirilir.
- Sonrasında bir yumurta sarısına 1 tatlı kaşığı sıvı yağı eklenir ve çırpılarak hamurların üzerine sürülür.
- 210 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
Haşhaşlı Bükme tarifinin püf noktası nedir?
Su bardağı ölçüm 250 ml , çay bardağı ölçüm 115 ml.