Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Haşhaşlı Bükme Tarifi

Haşhaşlı Bükme

Haşhaşlı Bükme Tarifi

Haşhaşlı Bükme tarifi: Haşhaşlı Bükme için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Bükme nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Haşhaşlı Bükme yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta beyazı (sarısı üzerine)
  • 1/2 paket yaş maya
  • 7 su bardağı un

İç harcı için:

  • 2 su bardağı haşhaş
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Haşhaşlı Bükme tarifi nasıl yapılır?

  • İlk önce hamur güzel yoğurulur ve üzeri kapatılarak 1 saat mayalanmaya bırakılır.
  • Ardından mayalanan hamur 5 bezeye bölünür ve merdane yardımıyla orta boy tepsi büyüklüğünde açılırlar.
  • Sonra aralarına haşhaş sürülerek üst üste dizilirler. Tekrar biraz elle biraz merdaneyle videodaki gibi büyük kare şeklinde açılır.
  • Daha sonra 3’e katlanır ve hafif sündürülür ve ikişer parmak kalınlığında kesilir.
  • Son olarak elle bükerek tepsiye döşenir ve tekrar üzeri kapatılarak 15-20 dakika dinlendirilir.
  • Sonrasında bir yumurta sarısına 1 tatlı kaşığı sıvı yağı eklenir ve çırpılarak hamurların üzerine sürülür.
  • 210 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir. Afiyet olsun.

Haşhaşlı Bükme tarifinin püf noktası nedir?

Su bardağı ölçüm 250 ml , çay bardağı ölçüm 115 ml.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025