Haşhaşlı Bükme Tarifi
Haşhaşlı Bükme tarifi: Haşhaşlı Bükme için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Bükme nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Haşhaşlı Bükme yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 6-6,5 su bardağı un (5 bardaktan sonra kontrollü ekleyin)
- 1 paket yaş maya
- 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı (bir parmak eksik) sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı toz şeker
İç Harcı İçin:
- 4 yemek kaşığı haşhaş
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Haşhaşlı Bükme tarifi nasıl yapılır?
- Şeker, maya ve sütü karıştırıp 10 dakika bekletiyoruz. Yumurta ve sıvı yağı da ekleyerek 1-2 tur karıştırıyoruz.
- Tuzunu atıp yavaş yavaş ununu ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin. 4 eşit bezeye bölüyoruz.
- Bir kapta haşhaş ve sıvı yağını homojen hale gelene kadar karıştırıyoruz. Bezenin birini açıyoruz, üzerine harçtan koyup her yerine gelecek şekilde toz şeker serpiyoruz.
- Kalan bezeleri de açıp harçtan sürüyoruz. Bıçak yardımıyla şeritler şeklinde kesiyoruz. Her bir şeridi zıt olacak saat yönüne çeviriyoruz.
- Kendi ekseninde dolayıp yağlı kağıda dizin. Şeritler bitene kadar hepsini bu şekilde yapın. Yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 ila 30 dakika kadar kontrollü pişirin. Afiyet olsun.