Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Haşhaşlı Börek Tarifi

Haşhaşlı Börek

Haşhaşlı Börek Tarifi

Haşhaşlı Börek tarifi: Haşhaşlı Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Haşhaşlı Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet hazır yufka
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 2 tepeleme yemek kaşığı haşhaş ezmesi
  • 1 adet yumurta sarısı

Haşhaşlı Börek tarifi nasıl yapılır?

  • Sıvı yağ ile haşhaşı açıyoruz. Yufkayı tezgaha seriyoruz. Haşhaşı yufkanın her yerine sürüyoruz.
  • Üzerini 2. yufka ile kapatıp, küçük üçgenler kesiyoruz. Rulo şekilde sarıp, üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
  • 180* C önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025