Haşhaşlı Börek Tarifi
Haşhaşlı Börek tarifi: Haşhaşlı Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 adet
Haşhaşlı Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet hazır yufka
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 2 tepeleme yemek kaşığı haşhaş ezmesi
- 1 adet yumurta sarısı
Haşhaşlı Börek tarifi nasıl yapılır?
- Sıvı yağ ile haşhaşı açıyoruz. Yufkayı tezgaha seriyoruz. Haşhaşı yufkanın her yerine sürüyoruz.
- Üzerini 2. yufka ile kapatıp, küçük üçgenler kesiyoruz. Rulo şekilde sarıp, üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
- 180* C önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.