Haşhaşlı Badem Tatlısı Tarifi
Haşhaşlı Badem Tatlısı tarifi: Haşhaşlı Badem Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Badem Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Haşhaşlı Badem Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 250 gram tereyağı ya da margarin
- 1 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı badem (fındık veya ceviz de olabilir)
- 4-5 su bardağı un (elinizde yuvarlayacağınız kıvamda olsun)
Şerbeti için:
- 3 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
- 4-5 damla limon
Bulamak için:
Üzeri için:
- 3 yemek kaşığı çikolata kreması ( veya 2 paket kare sütlü çikolata)
- 1 avuç badem
Haşhaşlı Badem Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Önce şerbet malzemelerini tencereye alıp 10-15 dakika kaynatın ve ılımaya bırakın.nHamur malzemelerini un ve badem en son eklenecek şekilde yoğurun. Yavaş yavaş unu ekleyip yoğurun.
- En son bademi ekleyip elinizle yuvarlanacak kıvama geldi mi diye kontrol edin. Zor yuvarlanıyorsa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve haşhaşa bulayın, yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Ortalarına bir çukur açın. (Oklava veya merdanenin ucuyla bastırıp açabilirsiniz.)
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Kenarlarından hafif çatlayacak. Fırından çıkınca 2 dakika sonra ılımış şerbeti kepçeyle üzerlerine dökün.
- Kalan şerbeti yemek kaşığı yardımıyla tatlıların üzerine paylaştırın, çekmesini beklemeyin ve tepsiden alın. (Bu yöntemle şerbetli tatlılar iyice yumuşayıp parçalanmaz.)
- Kullanacağınız çikolatayı benmari eritin ve çay kaşığıyla tatlıların üzerindeki boşluğa doldurun. En üste isteğe bağlı badem koyun servis yapın. Afiyet olsun.