Haşhaş Mantolu Parmak Tatlısı Tarifi
Haşhaş Mantolu Parmak Tatlısı tarifi: Haşhaş Mantolu Parmak Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaş Mantolu Parmak Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet
Haşhaş Mantolu Parmak Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Şerbeti için:
- 2,5 su bardağı su
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Bulamak için:
- 5 yemek kaşığı haşhaş tohumu
Haşhaş Mantolu Parmak Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Şerbeti için gerekli olan su ve şekeri bir tencereye aldıktan sonra, şeker eriyene dek karıştırın ve ocağın altını açın. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynatın ve içine limon suyu ekleyip, ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.
- Hamuru için un hariç gerekli olan tüm malzemeleri bir kaba alın.
- Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun.
- Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizde yuvarlayarak silindir şekli verin.
- Bir tabağa 5 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumunu alın ve hazırladığınız hamurları irmiğe buladıktan sonra yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri kızarana dek 20 dakika pişirin ve fırından alır almaz bir fırın kabına tatlınızı çıkartın.Soğumuş olan şerbeti sıcak olan tatlının üstüne gezdirin ve şerbeti tamamen çekene dek oda ısısında bekletin.
- Şerbeti çekmiş olan parmak tatlınızı üstüne toz Antep fıstığı ya da Hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun!
Haşhaş Mantolu Parmak Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Şerbetiniz soğuk, tatlınızda sıcakken birleştirme işlemini yapın. Üzerine Antep fıstığı ve Hindistan cevizi de ilave edebilir, o şekilde servis edebilirsiniz.