Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Haşhaş Kremalı Limonlu Tart Kek Tarifi

Haşhaş Kremalı Limonlu Tart Kek

Haşhaş Kremalı Limonlu Tart Kek Tarifi

Haşhaş Kremalı Limonlu Tart Kek tarifi: Haşhaş Kremalı Limonlu Tart Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaş Kremalı Limonlu Tart Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Haşhaş Kremalı Limonlu Tart Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Keki için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2,5 su bardağı un

Kreması için:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 200 mililitre krema
  • 3 yemek kaşığı haşhaş
  • 1 yemek kaşığı margarin

Üzeri için:

  • 1 su bardağı su
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1/2 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 adet limon suyu

Haşhaş Kremalı Limonlu Tart Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle kekimiz için yumurta ve şekeri mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpalım.
  • Daha sonra süt ve sıvı yağ ilave edelim ve çırpmaya devam edelim elenmiş un, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştıralım.
  • Yağlanmış kek kalıbına dökerek 170 derece fırında içi çekinceye kadar pişirelim.
  • Kekimiz pişerken kremamız için tencereye 2.5 su bardağı sütü dökelim. İçine nişasta, şeker ve unu ilave ederek kaynayınca kadar karıştıralım.
  • Kaynadıktan sonra altını kapatalım 1 yemek kaşığı margarin ve vanilyayı ekleyelim güzelce karıştıralım bir kenarda soğumaya bırakalım
  • Kremamız soğuduktan sonra sıvı krema ve haşhaşı ekleyelim mikser yardımı ile karıştıralım.
  • Fırından çıkan kekin üzerine dökelim. Üzerinin jölesi için tencereye 1 bardak suyu koyalım.
  • Nişasta, limon rendesi, limon suyu, şeker ve zerdeçalı ilave ederek karıştıralım.
  • Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatalım ve ılımaya bırakalım. Üzerine dökelim ve dinlendirelim.
  • Buzdolabında bekletip tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025