Haşhaş Kremalı Limonlu Tart Kek Tarifi
Haşhaş Kremalı Limonlu Tart Kek tarifi: Haşhaş Kremalı Limonlu Tart Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaş Kremalı Limonlu Tart Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Haşhaş Kremalı Limonlu Tart Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2,5 su bardağı un
Kreması için:
- 2,5 su bardağı süt
- 1 kahve fincanı toz şeker
- 2,5 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 200 mililitre krema
- 3 yemek kaşığı haşhaş
- 1 yemek kaşığı margarin
Üzeri için:
- 1 su bardağı su
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal
- 1 adet limon suyu
Haşhaş Kremalı Limonlu Tart Kek tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle kekimiz için yumurta ve şekeri mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpalım.
- Daha sonra süt ve sıvı yağ ilave edelim ve çırpmaya devam edelim elenmiş un, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştıralım.
- Yağlanmış kek kalıbına dökerek 170 derece fırında içi çekinceye kadar pişirelim.
- Kekimiz pişerken kremamız için tencereye 2.5 su bardağı sütü dökelim. İçine nişasta, şeker ve unu ilave ederek kaynayınca kadar karıştıralım.
- Kaynadıktan sonra altını kapatalım 1 yemek kaşığı margarin ve vanilyayı ekleyelim güzelce karıştıralım bir kenarda soğumaya bırakalım
- Kremamız soğuduktan sonra sıvı krema ve haşhaşı ekleyelim mikser yardımı ile karıştıralım.
- Fırından çıkan kekin üzerine dökelim. Üzerinin jölesi için tencereye 1 bardak suyu koyalım.
- Nişasta, limon rendesi, limon suyu, şeker ve zerdeçalı ilave ederek karıştıralım.
- Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatalım ve ılımaya bırakalım. Üzerine dökelim ve dinlendirelim.
- Buzdolabında bekletip tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.