Haşhaş Hamuruyla Pazılı Kiş Tarifi
Haşhaş Hamuruyla Pazılı Kiş tarifi: Haşhaş Hamuruyla Pazılı Kiş için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaş Hamuruyla Pazılı Kiş nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Haşhaş Hamuruyla Pazılı Kiş yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Harcı İçin:
- 1 bağ pazı
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 80 gram kaşar peyniri
Hamuru İçin:
- 100 gram margarin
- 50 gram tereyağı
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 adet yumurta
- 2,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı haşhaş
- 1/2 paket kabartma tozu
Haşhaş Hamuruyla Pazılı Kiş tarifi nasıl yapılır?
- Yıkanan ve tamamen kuruyan pazıları 2 cm kalınlığında kesin.
- Tencereye 4 yemek kaşığı sıvı yağ alın.
- Soğanı küçük, yemeklik doğrayın ve pazılarla kavurun.
- Kavrulmaktan azalan pazıları ocaktan alın ve içine kaşar peyniri ve baharatları, tuzu ilave edin.
- İç harcı soğumaya bırakın.
- Karıştırma kabına oda ısısındaki margarin, tereyağı ve sıvı yağı koyun.
- Sirke, yumurta, haşhaş, tuz ilave edip tekrar karıştırın.
- Unu ve kabartma tozunu da ilave edip kulak memesinden hallice hamur elde edin.
- Altına yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli kaba hamuru koyup elinizle yanları kenar yaparak şekillendirin. Kabarmaması için çatalla tabanına delikler açın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
- Sonra hamurun üstünden yağlı kağıdı alıp 20 dakika daha kızarması için pişirmeye devam edelim.
- Fırından alın, soğuyan pazı harcını eşit bir şekilde yayın ve üzerine rendelenmiş 3 kaşık kadar kaşar peynir serpin.
- Kaşar eriyip kızarana kadar 5 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.