Hasan Paşa Köftesi Tarifi
Hasan Paşa Köftesi tarifi: Hasan Paşa Köftesi için gerekli malzemeler nelerdir? Hasan Paşa Köftesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Hasan Paşa Köftesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram dana kıyma
- 250 gram kuzu kıyma
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1/2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 adet orta boy patates
- 1/2 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 250 gram kaşar peyniri
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam kimyon
- 1 tutam kırmızı toz biber
Hasan Paşa Köftesi tarifi nasıl yapılır?
- İlk adımda köfteyi yapıp dinlendirmeliyiz. Bu yüzden kıymaları, yumurtayı, galeta ununu, sıvı yağı, rendelenmiş yarım soğanı ve yine rendelenmiş sarımsağı, biber salçası ve tüm baharatlar ile güzelce yoğuralım.
- Köfteyi olduğu gibi buzdolabında yarım saat dinlendirelim. Bu arada püre için patatesleri haşlayalım.
- Köftelere çanak şekli verdikten sonra tepsiye dizelim. domates salçasına tuz, karabiber ve zeytinyağını ekledikten sonra 1 su bardağı su ile açalım ve köftelerin altına dökelim. 200 derece fırında 20 dakika pişirelim.
- Haşlanan patatesleri soyup ezelim. İçine süt, tereyağ, tuz ve karabiber ekleyerek kıvamı krema halini alana dek karıştıralım.
- Köfteleri fırından alıp sıkma torbası yardımı ile püreyi üstüne sıkalım. İsterseniz bu aşamada kaşık da kullanabilirsiniz ben şekli daha iyi göründüğü için sıkma torbası kullandım. Bu şekilde 10 dakika daha pişirelim.
- Daha sonra üzerine dilediğiniz kadar kaşar peyniri serperek 5 dakika daha pişirin. Ben yanında bademli zerdeçallı pirinç pilavı ile servis ettim. Pilav tercihi tamamen size kalmış hepsi ile şahane giden bir lezzet. Deneyimlerinizi paylaşmayı unutmayın. Ellerinize sağlık; afiyet olsun :)
Hasan Paşa Köftesi tarifinin püf noktası nedir?
Köftelerin dağılmaması için elinizi arada bir ıslatarak 15 dakika kadar yoğurmalısınız. Patatesleri haşlarken biraz tuz atarsanız daha lezzetli bir sonuç elde edersiniz. Yanına her türlü pirinç pilavı çok ama çok yakışıyor. Ben bademli tercih etmiştim ama içine garnitür koymadığım için garnitürlü bir pilav da yanında çok iyi gidebilirdi ;)