Has Güllaç Tarifi
Has Güllaç tarifi: Has Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Has Güllaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Has Güllaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Güllaç için:
- 10 adet güllaç yaprağı
- 1,5 litre süt
- 10 yemek kaşığı toz şeker
- 5 yemek kaşığı kaymak
- 6-8 damla gül suyu (ya da 4 damla gül yağı)
- 1 paket vanilya
- 1 küçük boy kase ceviz (irili ufaklı) (badem ve fındık)
Süslemek için:
- 1 avuç tomurcuk gül
- 1 tutam antep fıstığı
- 1 avuç çilek
Has Güllaç tarifi nasıl yapılır?
- Süt, şeker ve kaymağı derin bir tencerede şeker eriyene kadar kaynatın.
- Kaynayıp ocaktan aldıktan sonra süt, parmağınızı hafif yakacak şekilde olana dek soğutun. İçerisine vanilya ve gül suyunu ya da gülyağını ekleyin.
- Güllacı hazırlayacağınız tepsiye 1 kepçe süt döküp yaprakların parlak kısımları üste bakacak şekilde her katta sütü her yerine yayarak ıslatın.
- 5.katta cevizleri ekleyin ve işlemi tekrarlayın.
- Oda sıcaklığında biraz bekletip, kabarmasını engellemeyecek şekilde streçfilmle kapatıp buzdolabında en az 2 saat bekletin
- Sonra üzerini süsleyip, servis edin. Afiyet şifa olsun.
Has Güllaç tarifinin püf noktası nedir?
Güllacın içine katacağınız ceviz badem fındık veya diğer iç harç malzemelerini dövmeyin. Bıçakla kesin ve çiğ olmalarına dikkat edin. Bu şekilde güllacınızın rengi bozulmayacak, bembeyaz kalacaktır.