Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Harput Köftesi Tarifi

Harput Köftesi

Harput Köftesi Tarifi

Harput Köftesi tarifi: Harput Köftesi için gerekli malzemeler nelerdir? Harput Köftesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Harput Köftesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
  • 1 adet yumurta

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan
  • 2 su bardağı su

Harput Köftesi tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kasede kıyma, ince bulgur, rendelenmiş soğan, maydanoz, tuz, pul biber, kuru reyhan ve yumurtayı karıştırarak, yoğurun.
  • Misket köfte büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın.
  • Bir tencerede sıvı yağı kızdırın ve üzerine salçayı ilave ederek kavurun.
  • Üzerine kuru reyhanı da ekleyip kavurduktan sonra suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın.
  • Kaynayan salçalı suyun içerisine köfteleri ekleyin ve bulgurlar şişene kadar pişirin.
  • Pişen köfteleri servis tabağına alın ve suyu ile birlikte servis edin. Dilerseniz taze reyhan veya maydanoz serpiştirerek servis edebilirsiniz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025