Harput Köftesi Tarifi
Harput Köftesi tarifi: Harput Köftesi için gerekli malzemeler nelerdir? Harput Köftesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Harput Köftesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram dana kıyma
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
- 1 adet yumurta
Sosu için:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan
- 2 su bardağı su
Harput Köftesi tarifi nasıl yapılır?
- Bir kasede kıyma, ince bulgur, rendelenmiş soğan, maydanoz, tuz, pul biber, kuru reyhan ve yumurtayı karıştırarak, yoğurun.
- Misket köfte büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın.
- Bir tencerede sıvı yağı kızdırın ve üzerine salçayı ilave ederek kavurun.
- Üzerine kuru reyhanı da ekleyip kavurduktan sonra suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın.
- Kaynayan salçalı suyun içerisine köfteleri ekleyin ve bulgurlar şişene kadar pişirin.
- Pişen köfteleri servis tabağına alın ve suyu ile birlikte servis edin. Dilerseniz taze reyhan veya maydanoz serpiştirerek servis edebilirsiniz.