Harput Köftesi Tarifi
Harput Köftesi tarifi: Harput Köftesi için gerekli malzemeler nelerdir? Harput Köftesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Harput Köftesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Köfte İçin:
- 250 gram yağsız kıyma
- 250 gram ince bulgur
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
- 1/4 demet maydanoz
Sosu İçin:
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
- 4-5 su bardağı sıcak su
Harput Köftesi tarifi nasıl yapılır?
- Soğanı köfteyi yoğuracağınız bir çiğ köfte sinisinin içerisine rendeleyin. Maydanozları incecik kıyın, siniye ekleyin.
- Diğer bütün köfte malzemelerini siniye ekleyerek yoğurun.
- Köfte toparlanınca, küçük cevizler büyüklüğünde köftelerimize hafif silindirik şekil veriyoruz.
- Köfteleri hazırladıktan sonra, derin bir tencerede sıvı yağı kızdırın.
- Salçayı ekleyin kokusu çıkana kadar iyice kavurun. Reyhanı ve suyu ekleyin. Kaynayınca köfteleri salçalı suya ekleyin.
- Tencerenin ağzı açık bir şekilde pişirin. Çatalla köfteleri kontrol edin. Suyuyla birlikte sıcak servis yapın.
Harput Köftesi tarifinin püf noktası nedir?
Köftelerin dağılmaması için kıymanın yağsız olmaması ve ağrı açık bir şekilde pişirmeniz önemli.