Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Harissa Sos Tarifi

Harissa Sos

Harissa Sos Tarifi

Harissa Sos tarifi: Harissa Sos için gerekli malzemeler nelerdir? Harissa Sos nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Harissa Sos yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet kapya biber (ya da tatlı kırmızı biber)
  • 5 adet kurutulmuş chili biberi
  • 1 yemek kaşığı kimyon tohumu
  • 5 adet dövülmüş sarımsak
  • 2 çay kaşığı frenk kimyonu
  • 1/3 su bardağı domates salçası
  • 1/3 su bardağı biber salçası
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Harissa Sos tarifi nasıl yapılır?

  • Kapya biberleri iyice yıkayın ve 200 derecede ısıtılmış fırında, ocakta ya da mangal üzerinde közleyin.
  • Közlenmiş biberlerin tohum ve sap kısımlarını çıkarın. Kabuklarını soyun ve minik parçalar halinde doğrayın.
  • Kurutulmuş biberleri bir kasenin içine alın ve sıcak suda yaklaşık 10 dakika kadar bekleterek yumuşamalarını sağlayın.
  • Biberlerini sudan çıkarın ve minik parçalar halinde doğrayın.
  • Baharatları bir tavanın içinde karıştırarak sote edin. Kokuları iyice ortaya çıktığında ateşten alın.
  • Baharatları rondonun içine alın ve toz haline gelene kadar çekin.
  • Üzerine kurutulmuş biberleri ilave edin ve iyice çekin.
  • Bu karışımın üzerine közlenmiş biber, domates ve biber salçası, dövülmüş sarımsakları da ekleyerek güzelce karıştırın.
  • Bu aşamada zeytinyağının 1/4'ünü içine ekleyin ve homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
  • Ardından tuz ve zeytinyağının geriye kalanını ekleyerek karıştırmaya devam edin. Tüm malzemeler bütünleştiğinde bir kavanozun içine alın ve afiyetle tüketin. Sosunuzu ağzı kapalı bir kavanozun içinde uzun süre muhafaza edebilirsiniz.

Harissa Sos tarifinin püf noktası nedir?

Frenk kimyonu ve kimyon tohumu aktarlardan satın alabileceğiniz baharat çeşitleri. Bulamazsanız tarifinizi 1 yemek kaşığı kadar kimyon ile de deneyebilirsiniz. Ancak aynı tat ve kıvamı elde etmeniz bir tık zor olacaktır. Dilerseniz acı miktarını arttırıp azaltabilirsiniz. İçine toz kırmızı biber de ilave edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025