Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Harf Pasta Tarifi

Harf Pasta

Harf Pasta Tarifi

Harf Pasta tarifi: Harf Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Harf Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Harf Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tart Hamuru İçin:

  • 2 su bardağı (1 yemek kaşığı fazla) un (300 gram)
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri (75 gram)
  • 1,5 çay bardağı badem unu (75 gram)
  • 1 paket vanilin (veya 1/2 çay kaşığı vanilya özütü)
  • 200 gram soğuk tereyağı
  • 1 adet yumurta

Krema İçin:

  • 500 mililitre süt
  • 1 çay bardağı toz şeker (1 yemek kaşığı fazla)
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı (tepeleme) un
  • 1 paket vanilya
  • 60 gram tereyağı
  • 1/2 paket toz krem şanti
  • 1-2 yemek kaşığı krema

Harf Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Un, pudra şekeri ve badem ununu bir kaba alın. Tereyağını küp küp doğrayın, parmak uçlarınızla ufalayarak kırıntı şeklinde bir hamur elde edin. Yumurtayı ekleyip yoğurun.
  • Hamuru iki yağlı kağıt arasına alıp açın. Yağlı kağıtla tepsiye aktarın ve kalıbınızı hamurun üzerine koyup bıçakla kesin. Sonra kalan hamuru tekrar açıp, aynı şekilde aktarıp kesin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece, alt üst ayarda 10-12 dakika pişirin. (Kenarları hafif kızarınca tamamdır) Soğumasını beklemeden dokunmayın, çok çabuk kırılıyor.
  • Krema için yumurtaları tencereye kırıp çatalla çırpın. Üzerine nişasta, un ve şeker ekleyip iyice karıştırın. Sütü yavaş yavaş ekleyip, pürüzsüz olana kadar çırpıp altını açın.
  • Kaynayınca kısık ateşte karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaşınca kapatıp, tereyağı ve vanilya ekleyip karıştırın. Üzerine değecek şekilde streçle kapatın. Soğuyunca buzdolabına kaldırın.
  • Bir iki saat dinlendirin, toz şanti ve bir silme yemek kaşığı krema ekleyip çırpın. Kıvamına göre gerekirse tekrar krema ekleyebilirsiniz.
  • Krema ve soğumuş tartı buluşturup süsleyin. Afiyet olsun.

Harf Pasta tarifinin püf noktası nedir?

Kremayı bir gün önceden yapıp kaldırabilirsiniz. Pastayı yapacağınız zaman çıkarıp şanti ve kremasını eklersiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025