Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Harem Güveci Tarifi

Harem Güveci

Harem Güveci Tarifi

Harem Güveci tarifi: Harem Güveci için gerekli malzemeler nelerdir? Harem Güveci nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Harem Güveci yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Etli harcı için:

  • 500 gram iri doğranmış dana eti
  • 1/3 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 3 adet köy biberi (doğranmış)
  • 3 diş sarımsak (iri doğranmış)
  • 3 adet domates (kabukları soyulmuş, doğranmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Arpa şehriye harcı için:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 2 bardak su
  • 1,5 çay kaşığı tuz

Güveç için:

  • 1 su bardağı beşamel sos
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Harem Güveci tarifi nasıl yapılır?

  • Isıtmış olduğunuz tavada dana etlerini mühürlemeye başlayın. Kendi suyunu salıp çektikten sonra üzerine sıvı yağ ekleyip karıştırın.
  • Ardından sırasıyla yemeklik doğranmış soğan, biber, sarımsak ve domatesleri ekleyip iyice karıştırın. Son olarak baharatlarını eklediğiniz etli harcı birkaç dakika daha pişirin ve ardından ocaktan alın.
  • Arpa şehriyeleri hazırlamak için tereyağı ve sıvı yağı pilav tenceresinde eritin. Arpa şehriyeleri ekleyip 1-2 dakika kadar kavurun. Suyunu ve tuzunu ekleyip kısık ateşte suyu çekene kadar kapağı kapalı halde pişmeye bırakın.
  • Pişen arpa şehriyeyi etli harçla karıştırın. Dört adet küçük boy güveç kabına eşit şekilde dağıtın.
  • Üzerlerine beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peynirlerini de eşit olarak dökün. Önceden ısıtmış olduğunuz 185 derece fırında 15 dakika pişirin. Sıcak servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025