Harem Güveci Tarifi
Harem Güveci tarifi: Harem Güveci için gerekli malzemeler nelerdir? Harem Güveci nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Harem Güveci yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Etli harcı için:
- 500 gram iri doğranmış dana eti
- 1/3 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 3 adet köy biberi (doğranmış)
- 3 diş sarımsak (iri doğranmış)
- 3 adet domates (kabukları soyulmuş, doğranmış)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Arpa şehriye harcı için:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 2 bardak su
- 1,5 çay kaşığı tuz
Güveç için:
- 1 su bardağı beşamel sos
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Harem Güveci tarifi nasıl yapılır?
- Isıtmış olduğunuz tavada dana etlerini mühürlemeye başlayın. Kendi suyunu salıp çektikten sonra üzerine sıvı yağ ekleyip karıştırın.
- Ardından sırasıyla yemeklik doğranmış soğan, biber, sarımsak ve domatesleri ekleyip iyice karıştırın. Son olarak baharatlarını eklediğiniz etli harcı birkaç dakika daha pişirin ve ardından ocaktan alın.
- Arpa şehriyeleri hazırlamak için tereyağı ve sıvı yağı pilav tenceresinde eritin. Arpa şehriyeleri ekleyip 1-2 dakika kadar kavurun. Suyunu ve tuzunu ekleyip kısık ateşte suyu çekene kadar kapağı kapalı halde pişmeye bırakın.
- Pişen arpa şehriyeyi etli harçla karıştırın. Dört adet küçük boy güveç kabına eşit şekilde dağıtın.
- Üzerlerine beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peynirlerini de eşit olarak dökün. Önceden ısıtmış olduğunuz 185 derece fırında 15 dakika pişirin. Sıcak servis edin.